Overzichtscatalogus 2021     Jos Trotteyn

Jos is geboren in 1910 en overleed in 2002. Tot op heden heb ik 1070 werken van Jos Trotteyn, schilderijen, tekeningen en beelden, gelokaliseerd en gefotografeerd. De afbeeldingen en beschrijving van alle werken zijn gebundeld in deze overzichtscatalogus.

Deze catalogus, A4 formaat, 80 bladzijden kleurendruk, 1070 afbeeldingen en beschrijvingen kan je bestellen.
Via Jan Barbe, per telefoon (09 223 02 82) of per email.(barbe.jan@telenet.be)
Kostprijs: 15,00 euro per catalogus(+ 3 euro portkosten) op mijn rekening BE59 0343 0370 3426, BIC GEBABEBB

Je kan wel van mening verschillen over een kunstwerk, maar de boodschap van Jos Trotteyn blijft me altijd bij: "Iedereen mag mijn werk beoordelen en interpreteren zoals het hem of haar overkomt. Het is aan de toeschouwer om de boodschap die al of niet bewust of onbewust in mijn werk aanwezig is, te ontdekken". Ik kon uren van gedachten wisselen met de kunstenaar maar die uren waren zo voorbij. Dat maakt elk schilderij van Jos voor mij juist zo boeiend. Hij was een rasechte verteller. Ook in zijn kunstwerken vertelt hij nu nog steeds verder. Elke dag ontdek ik nog nieuwe gedachten van Jos in zijn oeuvre. In bijna elk werk van Jos Trotteyn kan je een verhaal lezen. Kijk naar de ogen van de afgebeelde personages, naar de gelaatsuitdrukkingen, naar de spanningsvelden, naar de compositie zelf, naar de kleuren, naar de sfeer die het werk uitstraalt, naar de achtergrond, naar de kleine details in het werk en je kan zijn werken 'lezen'. Een werk van Jos hoeft geen uitleg, elk werk spreekt voor zichzelf. Het werd mij vlug duidelijk dat Jos nog lang na zijn dood in zijn werken zou doorleven. Jos heeft romantiek en hedendaagse kunst dichter bij elkaar gebracht: realisme, naturalisme, expressionisme, impressionisme, surrealisme... hij kon het allemaal.

Klik op volgende link en je krijgt een aantal werken van deze kunstenaar te zien: Topwerken    
Er zijn nog tientallen werken van deze kunstenaar die ik nog niet heb gezien. Ik ben steeds op zoek en weet graag waar deze werken zich nu bevinden: Spoorloos.    


"Het palet van de meester" is een recent biografisch boek over leven en werk van de schilder Jos Trotteyn.
Het boek telt 160 bladzijden kleurendruk in het formaat 25x18cm. Naast 220 afbeeldingen van schilderijen bevat het ook een veertigtal bladzijden tekst.

Klik op de foto hierboven om te weten hoe je dit boek kan bestellen.

Of lees het ongelofelijke verhaal over: De Rechtvaardige Rechters.